Nu sta toata vara pe telefon!

Scoala de vara May Lily ofera o solutie pentru problema utilizarii in exces a telefoanelor mobile si a tabletelor de catre copii si adolescenti. Oferim cursuri de educatie creativa pentru limba engleza si germana, cultivand utilizarea tehnologiei in mod benefic, prin stimularea creativitatii si interactiunii directe intre elevi si profesori.

Modelul pe care il propunem este unul sanatos, valorifica toate beneficiile tehnologiei de ultima ora, dar pune în valoare, totodata, dragostea de carte, rabdarea si cooperarea.

Prescolarii si elevii petrec din ce in ce mai mult timp in fiecare zi pe telefon, tableta, computer sau consola de jocuri, cei mai multi dintre ei ajungând sa fie expusi unor riscuri de natura psihica si fizica, pe de o parte, capacitatea lor de comunicare, relationare si cunoastere reducandu-se pe masura ce timpul in fata ecranului albastru creste, pe de alta parte.

Exista, fara discutie, efecte secundare ale utilizarii in exces a tehnologiei moderne media, iar copiii intra in contact cu materiale online nocive: mesaje si comentarii jignitoare, rasiste, încarcate de ura, pot primi unele propuneri nepotrivite de la persoane necunoscute, vizualizeaza imagini si video-uri cu violenta, crime, sexualitate, sinucideri etc.

„Este din ce în ce mai greu pentru parinti sa monitorizeze cu adevarat ceea ce copiii lor vad sau fac. În acelasi timp, se bazeaza pe beneficiile oferite de tehnologie, atunci cand copiii o folosesc, la restaurant, de pilda, le ofera telefonul pentru a-i linisti si a-i tine pe loc. Se prea poate sa construim un fel de „monstru al lui Frankenstein”, pentru ca folosim acea putere pentru beneficiul nostru, nu pentru beneficiul copilului” (Douglas Gentile, profesor de psihologie la Universitatea de Stat din Iowa).

Din pacate, lipsa controlului parental creste timpul copiilor în fata ecranului dispozitivelor mobile. Daca ar fi dupa copii, acestia ar sta toata ziua pe telefon sau tableta. Este bine stiut ca aceste dispozitive, precum si produsele si aplicatiile media de ultima ora, au un grad foarte ridicat de atractivitate si pot produce cu usurinta dependenta.

In curand o sa inceapa vacanta de vara, ceea ce pentru cei mai multi copii inseamna sa petreaca mai mult timp acasa, cu alte cuvinte, mai mult timp în afara controlului parental sau al scolii. În conditiile date, putem vorbi despre premisele agravarii problemei utilizarii in exces a tehnologiei media moderne.

Scoala de vara May Lily ofera o solutie pentru aceasta problema. Oferim cursuri de educatie creativa pentru limba engleza si germana, cultivand utilizarea tehnologiei in mod benefic, prin stimularea creativitatii si interactiunii directe între elevi si profesori.

Aceste lectii sunt foarte placute, relaxante. Îmbinam concentrarea cu miscarea fizica, dans, coregrafie, sport, ceea ce reduce semnificativ senzatia de oboseala si produce un efect de energizare si bine dispozitie. În plus, scoala de vara nu are deloc teme. Totul se petrece aici si acum.

Lectiile sunt organizate tematic, se bazeaza pe integrarea internetului în actul de predare, prin cântece, jocuri si proiectii video educative (stiinta si civilizatie anglo-saxona, teatru etc.), filmam, fotografiem. În timpul în care sunt la May Lily, elevii sunt în siguranta, departe de partea întunecata a internetului, fiind, totodata incurajati sa comunice cu ceilalti, sa coopereze, sa comunice si sa se distreze împreuna.

Utilizarea in exces a internetului are ca un efect secundar acordarea unui timp mai scurt relatiilor de comunicare cu ceilalti, ceea ce, din punct de vedere psihologic, conduce la un comportament retras si neîncrezator.

În Scoala de vara se formeaza prietenii, se petrece un timp de calitate: cantam, dansam, confectionam si ne jucam împreuna. Petrecem timp în aer liber, facem miscare si vizite culturale. Modelul pe care il propunem este unul sanatos, valorifica toate beneficiile tehnologiei de ultima ora, dar pune în valoare, totodata, dragostea de carte, rabdarea si cooperarea. Va asteptam!